Přeskočit na obsah
Domů » Co vše lze jíst při průjmu

Co vše lze jíst při průjmu

Pokud se potýkáte s průjmem, vaše tělo se vám snaží sdělit něco důležitého. Za průjmem totiž může stát několik typů onemocnění. Jestliže jste v pořádku, považuje se u vás průjem za nemoc sama o sobě. Jinými slovy průjem může, ale také nemusí znamenat problém.

Je dobré však průjem nepodceňovat. Objeví-li se u vás tento problém, zkuste se zaměřit na to, abyste se jej zbavili. Ideálně čím dříve, tím lépe. Žádná léčba by se neměla podceňovat. Co jíst u průjmu, aby vás netrápil delší dobu? Na to se podíváme v odstavcích níže.

Co jíst při průjmu?

Volba stravy je základem léčby. Pokud chcete být velice brzo v pořádku, snažte se zaměřit na banány a mrkev. Jedná se o suroviny s vysokým obsahem potřebných vitamínů, které vás rychleji zbaví nepříjemného onemocnění, jež se nazývá průjem.

Kromě těchto vitamínů se lze zaměřit také na špenát, jablka, meruňky a celer. Pochopitelně nemusíte nutně zůstávat pouze u ovoce nebo zeleniny. Dopřát si můžete i klasické bílé pečivo. K pečivu lze mimo jiné přidat také dětské piškoty. Co se týče obědu, volte rýži. Ideálně mixovanou rýžovou kaší.

Jestliže rýže nepatří mezi oblíbené přílohy, lze sáhnout i po bramborách. Z masa si vybírejte raději vařené, popřípadě dušené bílé maso. Toto maso je ideální volbou v případě, že vás trápí průjem. Kromě masa si můžete dopřát také rybu. Ryba by měla být připravená dietně. Zaměřte se však na kvalitní rybu, nikoliv na náhražky, které nemají s rybou prakticky nic společného. Rozhodně se vyhýbejte zakysaným výrobkům, uzeninám, paštikám a smaženým jídlům. Zakázány jsou také tučná jídla. Ty by problémy s průjmem naopak zhoršily.

Odpočívejte a zůstaňte doma

Nepokoušejte se dělat náročné fyzické práce. I u průjmu je dobré zůstat v klidu. Ideálně doma, protože jakákoliv aktivita může rovněž zkomplikovat průběh tohoto onemocnění. Mimo jiné budete mít záchod neustále po ruce.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *